O petrecere pentru copii reusita

O petrecere pentru copii reusita

Petrecerile pentru ziua copilului sunt mereu o bucurie. Prichindelul tau a mai crescut un an iar asta e prilej de sarbatoare pentru toata familia.

Daca, in primii ani din viata, invitati la petrecere sunt doar rudele si prietenii de familie, ei bine, de pe la 4-5 ani copilul are proprii prieteni si asa toata bucuria se transforma usor in stres. Unde fac petrecerea? Ce mancare comand? Cum evit certurile intre copii?

Sa incepem cu inceputul… Locatia evenimentului.

Cea mai la indemana varianta este un spatiu de joaca pentru copii. Sunt o multime de astfel de spatii, iar asta te scuteste de multe griji.

Nu risti sa iti murdaresti toata bucataria sau sa spargi obiecte pretioase de prin casa. In plus, spatiul de joaca pentru copii este special creat… pentru copii. Acestia se pot da in tobogane sau se pot juca in piscina cu bile si astfel sa-si consume energia intr-un mod „safe”. In majoritatea spatiilor de joaca exista supraveghetori asa ca tu poti savura relaxat(a) o cafeluta, alaturi de parintii prezenti la petrecere.

Daca totusi nu poti apela la serviciile unui spatiu de joaca, organizeaza petrecerea acasa, insa amenajeaza o camera special pentru eveniment. Copiii sunt imprevizibili si au nevoie de un spatiu mare de desfasurare. Chiar poti scoate elemente de mobila si sa le inlocuiesti cu plusuri sau baloane, pentru a evita loviturile periculoase. Pe langa asta, roaga o ruda sau un prieten sa supravegheze toata activitatea.

A doua mare grija a parintilor este mancarea.

Ideal ar fi, cu cateva zile inainte de petrecere, sa intocmesti o lista cu ce mananca si ce nu mananca fiecare copil. Astfel poti gasi un punct comul in alimentatia lor si meniul va multumi pe toata lumea. Daca intocmirea unei astfel de liste necesita prea mult timp, iar procesul e anevoios, poti apela la o firma de catering, specializata in petreceri pentru copii. Ei stiu cum sa impacheteze un aliment sanatos in ceva cu aspect delicios. Poti opta, de exemplu, pentru o pizza cu sos din legume pasate si un tort de morcovi.

Ultima, dar nu cea din urma grija, este distractia atat pentru copii cat si pentru parintii acestora. Un animator pentru copii, deghizat in personajul preferat, ii poate tine pe copii ocupati ore intregi cu jocuri, face-painting si baloane modelate. Iar pentru parinti poti chema niste dansatori profesionisti sau un cantaret. Daca vrei sa impaci si copiii si parintii, este recomandat un spectacol de iluzionism.

In cazul in care organizezi petrecerea intr-un spatiu de joaca, poti cere oferta lor de animatori, magicieni si alti artisti. Insa ATENTIE! Exista spatii de joaca si firme de organizari petreceri care, sub titulatura de magician, isi promoveaza doar animatori imbracati in costume de magician. Afla de aici Trei diferente prin care poti deosebi un magician profesionist de un animator imbracat in costum de magician.